O ZVERINE

Divina bola už od nepamäti zdrojom obživy našich predkov, ktorí si veľmi dobre uvedomovali jej pozitívny vplyv na ľudský organizmus. Jej hlavnou prednosťou oproti iným druhom mäsa je nízky obsah tuku a zároveň vysoký obsah bielkovín. Bielkoviny zo zveri majú navyše mimoriadnu biologickú hodnotu umožňujúcu ich využitie pri stavbe bielkovín ľudského tela. Zároveň obsahuje veľké množstvo vitamínov A a B, nenasýtených mastných kyselín a minerálnych látok, ako sú vápnik, železo alebo fosfor. Nízky obsah tuku robí z diviny mäso diétne s nízkym obsah cholesterolu, no napriek tomu stačí jeho podiel na zachovanie role tuku ako nositeľa výraznej chuti a arómy.

Zver je podľa nutričných odborníkov vhodná pre diétne kuchyňu a spolu s teľacím a hovädzím, mäsom spĺňa súčasné predstavy o zdravom stravovacím štýle. Na jedálnych lístkoch popredných šéfkuchárov preto vždy kraľujú jedlá zo srncov, jeleňov, danielov, bažantov, či diviakov. Ich paleta chutí je výnimočná a  široká tak v teplej ako aj v studenej kuchyni. Divinová paštéta s brusnicovou omáčkou, srnčí chrbát, bažantia polievka či diviačí guľáš predstavujú len malú ukážku gastronomických chuťoviek.